Hem 5 Scenproduktion 5 Föreställningar

Föreställningar

Tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander har vi skapat fyra scenproduktioner med teman från tidsepoken 1925-1945: Beredskap, Filmmusik, Radiohistoria och Resmål jorden runt. Musik, humor, passion och lite allvar.

På återseende (2019)

En nostalgi-tripp jorden runt med swing, sweet och schlager. Musikturisterna Karin Bergquist och Harald Leander gör en nostalgi-tripp med hjälp av den musikaliska världskartan daterad 1925-1945. Kända resmål och nya upptäckter utlovas av reseledarna i Salongsorkestern. En resa fylld med glada överraskningar och oväntade strapatser. Och med den bästa musiken som resesällskap.

På samma våglängd

En radiohistoria med Musiken, Nöjena och Nyheterna 1925-1945. Vi rör oss mellan jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, depression, cykelsemester, beredskap, mörka krafter, pilsnerfilm, kulörta lyktor, veckotidningar, dansbanor, swingpjattar och fred. Populärmusiken – jazz, schlager, filmmusik och revykupletter – är stommen i föreställningen som presenteras av Karin Bergquist och Harald Leander i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister.

Pilsner & Champagne

En bubblande föreställning med musikpärlor från filmens glansdagar. Många filmer från den här tiden roade med festliga historier, glänsande stjärnor, spektakulära miljöer ljuvlig musik. I Sverige hade vi storheter som Thor Modéen och Sickan Carlsson och i Hollywood regerade Fred Astaire och Ginger Rogers. I ”Pilsner och Champagne” låter vi pilsnerfilmen möta The Golden Age of Hollywood där Karin Bergquist, Harald Leander och Salongsorkestern bjuder på en härlig blandning av humor, passion, elegans och lite allvar. 

I god beredskap

En underhållningskavalkad med material från beredskapstiden 1939-45. Premiär på Skillinge Teater 2010. Succé med två fulla hus och många som blev utan biljett. Ett år senare, sattes föreställningen upp på Ystads Teater med samma resultat, succé och fulla hus! 2012 var det dags för Malmö att bli belägrat. Nöjesteatern var platsen för manövern och ytterligare en succé var ett faktum. En kärlekshistoria mellan Margit och Bertil, gestaltade av skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander bildar ramen till en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda, allt ackompanjerat av Salongsorkestern. Mycket skoj och lite allvar.